OUR VILLA

Η Villa DIADEMA είναι το σπίτι σας για τις διακοπές! Ο δικός σας ζωτικός χώρος, που θα φιλοξενήσει αποκλειστικά τους δικούς σας ανθρώπους και τις δικές σας προτιμήσεις. Είναι η εμπειρία του καινούργιου, μέσα από ένα οικείο περιβάλλον. Ένα περιβάλλον άνετο, λειτουργικό και μαγευτικό ταυτόχρονα, που συνδυάζει την εργονομική σχεδίαση με την έξυπνη διαρρύθμιση.

Η Villa DIADEMA σχεδιάστηκε με ανθρωποκεντρική φιλοσοφική αντίληψη, έτσι ώστε να μη σας λείψει καμία από τις ανέσεις τις οποίες επιθυμείτε, αλλά και να μη στερηθείτε την εμπειρία του «καινούργιου». Παράλληλα, κατά την κατασκευή της, υπήρξαν και οι ανάλογες προδιαγραφές για την απόλυτη «ένταξή» της στο φυσικό περιβάλλον.

Στο εσωτερικό της, η οικία διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με το μπάνιο του, καθώς και ένα μεγάλο ενιαίο χώρο: πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, όμορφα επιπλωμένο σαλόνι και πρακτικό λίβινγκ ρουμ.

Ο εξοπλισμός είναι εξαιρετικός! Λινά υφάσματα, απαλά μαξιλάρια, ανατομικά στρώματα και σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές είναι κάποιες μόνο από τις ανέσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας! Μια έκπληξη σάς περιμένει με το που θα φτάσετε: μία φιάλη παγωμένο κρασί και ένα καλάθι γεμάτο φρούτα και λαχανικά για το καλωσόρισμα! Και δεν είναι η μόνη! Στη διάθεσή σας, ο εξαιρετικός εσπρέσο (ILLY), αλλά και ένα φανταστικό τοπικό ναξιώτικο τσάι!

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στα παιδιά, που θέλουν το δικό τους «περιβάλλον» για να χαρούν τις διακοπές τους. Από το πανέμορφο παιδικό κρεβατάκι (με υποαλλεργικά και οργανικά – βαμβακερά κλινοσκεπάσματα και ειδικό στρωματάκι) και τις κατάλληλες για τις τρυφερές παιδικές επιδερμίδες πετσέτες, μέχρι τα έξυπνα παιχνίδια και τα βιβλία για παιδιά, όλα είναι εδώ! Έτοιμα για τους μικρούς μας φίλους!

Ο εξωτερικός χώρος, όμως, είναι που τραβάει τα βλέμματα και την προσοχή, αφού αυτός είναι ο πραγματικός «πρωταγωνιστής» των διακοπών, αυτή είναι η απόλυτη επαφή σας με το νησιώτικο αέρα των Κυκλάδων! Από τη δροσερή βεράντα σας, καθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ, πλάι στο γκαζόν, μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας ή το ποτό σας, όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Στα πόδια σας, το πεντακάθαρο νερό της πισίνας, που λαμπιρίζει ολόχρυσο στο φως του ήλιου ή καμωμένο από ατλάζι στο αργυρό φεγγαρόφωτο, σας καλεί, σαν τραγούδι σαγηνευτικό για μια ακόμα βουτιά, ενώ πέρα, η θάλασσα οδηγεί τη ματιά σας να περιπλανηθεί στον απέραντο ορίζοντα και να σας μυήσει στα μυστήρια του Αρχιπελάγους.

ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΑ

Την Αριάδνη την είχε εγκαταλείψει ο Θησέας, ο πρίγκιπας της Αθήνας, στη Νάξο, καθώς επέστρεφαν από το ταξίδι στην Κρήτη. Έτσι τη βρήκε να περιπλανιέται απελπισμένη στην αμμουδιά ο γιος του κρασιού και της χαράς, ο Βάκχος – Διόνυσος. Οι Αθηναίοι μάς δίνουν, βέβαια, κάποιες άλλες εκδοχές του μύθου. Βασιζόμενοι σε μία απ’ αυτές τις εκδοχές, οι αγγειογράφοι των Αθηνών δείχνουν συχνά τη Θεά Αθηνά να οδηγεί τον Θησέα μακριά από την κοιμισμένη Αριάδνη προς το πλοίο του. Η Θεά είναι σταλμένη από τον Διόνυσο, βέβαια. Η Αριάδνη, ούτως ή άλλως, συνδέεται στενά με την Θεά Αθηνά, που στην περίπτωσή μας εμφανίζεται ως Εργάνη Αθηνά, Θεά της τέχνης και ιδιαίτερα της υφαντικής -όπως και η Αριάδνη εξαιτίας του μίτου, δηλαδή του νήματος, που είναι υφάντρα και αυτό το νήμα είχε δώσει στον Θησέα για να ξαναβρεί το δρόμο του μες στο λαβύρινθο όπου είχε μπει για να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Σε συμβολικό επίπεδο, τόσο η Αθηνά Εργάνη, όσο και η Αριάδνη, έχουν τις ιδιότητες της αράχνης (ιερό σύμβολο της Αθηνάς), είναι αυτές που υφαίνουν τον κόσμο, όπως η Μάγια στις βεδικές παραδόσεις. Ακόμη και σήμερα τα υφαντά της Νάξου είναι μοναδικά και διάσημα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η Αριάδνη είχε αποκτήσει με τον Διόνυσο δύο παιδιά, τον Στάφυλο και τον Οινοπίωνα ή σύμφωνα με άλλες εκδοχές, περισσότερα, δηλαδή είχαν επιπλέον τον Θόα και τον Πεπάρηθο, τον Λάτραμυ, τον Ευάνθη και τον Ταυρόπολι. Σύμφωνα με άλλες παραδόσεις όμως, η Αριάδνη είχε παιδιά και με τον Θησέα και ίσως κάποιοι απ’ αυτούς τους γιους να ήταν δικοί του. Ο Ταυρόπολις, για παράδειγμα, που έρχεται από την πόλη… του Ταύρου, μας θυμίζει έντονα την Κνωσσό και τον Μινώταυρο…

Οι Θεοί αντάμειψαν την ευγενή αυτή κόρη της Κρήτης, που ήρθε εδώ στη Νάξο και έφερε την ομορφιά της στο νησί.

Πήρε τη θέση της η Αριάδνη ακόμη και στο ουράνιο στερέωμα, στον αστερισμό του Βορείου Στεφάνου. Ο Βόρειος Στέφανος είναι αστερισμός του βορείου ημισφαιρίου που σημειώθηκε στην Αρχαιότητα από πολλούς αρχαίους Έλληνες αστρονόμους και από τον Πτολεμαίο. Είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.

Ο Ερατοσθένης τον γνώριζε αρχικά ως «Στέφανο», αφού δεν είχε καταγραφεί ακόμη τότε ο άλλος, ο αδελφός αστερισμός, ο Νότιος Στέφανος. Οι Ρωμαίοι υιοθέτησαν την ελληνική ονομασία του και τον αποκάλεσαν: Corona Borea, Corona Borealis και Corona Septentrionalis. Η Αριάδνη, ως θεϊκή σύζυγος του Βάκχου, έγινε αθάνατη και λατρεύτηκε ως Θεά στο νησί της Νάξου, αλλά και στο Πανελλήνιο.

Αρχαιολογικά ευρήματα στη Στελίδα:

Το καλοκαίρι του 2013, στην περιοχή του λόφου της Στελίδας ξεκίνησε μια αρχαιολογική ανασκαφή, υπό τη διεύθυνση του δρα Tristan Carter (Πανεπιστήμιο McMaster, Καναδάς) και υπό την αιγίδα του Καναδικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Στο λόφο υπάρχει σε φυσική μορφή άφθονος πυριτόλιθος, που χρησιμοποιούνταν κατά την προϊστορική εποχή για την κατασκευή εργαλείων κυνηγίου ή άλλων δραστηριοτήτων.

Στην περιοχή είχαν ήδη γίνει αρχαιολογικές τομές από την εγχώρια Εφορεία Αρχαιοτήτων κατά το 2000 και το 2009. Η ομάδα υπό τη διεύθυνση της κ. Ειρήνης Λεγάκη, πρότεινε τη χρονολόγηση της περιοχής κατά τη Μέση ή και Απώτερη Παλαιολιθική περίοδο. Ορισμένα εργαλεία μάλιστα παραπέμπουν σε περιόδους 260.000 – 80.000 ετών!

DIADEMA
VILLA

Ένα πραγματικό «διάδημα», που στεφανώνει τα όνειρά σας γι’ αυτό το καλοκαίρι, εκεί, πάνω στην ακροκορφή του λόφου… Λάμποντας σαν πολύτιμο πετράδι… Και περιμένει… Εσάς!